De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1 procent hoger op 303,16 punten. De MidKap-index klom 1,2 procent tot 495,97 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,2 en 0,6 procent. Londen won 0,4 procent. De Britse centrale bank hield de rente onveranderd. Ook werden er geen nieuwe steunmaatregelen aangekondigd.
De beurs in Madrid won 3,2 procent en poetste daarmee het koersverlies van een dag eerder weg. Beleggers reageerden positief op de gedeeltelijke nationalisatie van de noodlijdende Spaanse bank Bankia. In New York steeg de Dow-Jonesindex na ruim een uur handelen 0,4 procent. Na 6 verliesbeurten op rij stapten beleggers weer in de markt. Ook viel het aantal uitkeringsaanvragen in de VS iets lager uit dan verwacht.
Aegon
In de AEX voerde Aegon de stijgers aan met een plus van 10,7 procent. De verzekeraar wist in het afgelopen kwartaal aanzienlijk meer winst te boeken dan een jaar eerder, dankzij belastingmeevallers en een hogere waardering van bezittingen. Boskalis volgde met een winst van 5 procent, nadat de baggeraar een lichte omzetgroei over het eerste kwartaal bekendmaakte.
ArcelorMittal won 2,3 procent. Het bedrijfsresultaat van het staalbedrijf viel hoger uit dan verwacht. De resultaten van roestvrijstaalproducent Aperam vielen echter tegen. Het aandeel stond onderaan met een min van 4,6 procent.
BAM
In de MidKap brachten BAM en Heijmans de kwartaalcijfers naar buiten. De bouwbedrijven lieten daarbij weten dat de omstandigheden op de Nederlandse vastgoedmarkt in het eerste kwartaal verder zijn verslechterd. De resultaten werden na enige twijfel toch goed ontvangen. BAM behoorde met een winst van 5,4 procent tot de grootste stijgers in de MidKap en Heijmans klom 1,8 procent.
De Belgische bank KBC schoot in Brussel bijna 10 procent omhoog na beter dan verwachte kwartaalresultaten. In Frankfurt won Deutsche Telekom 3,6 procent. Volgens topman René Obermann heeft het Duitse telecombedrijf een ,,zeer tevredenstemmend kwartaal'' achter de rug. Hij bevestigde tevens de verwachtingen voor 2012.
De euro was 1,2968 dollar waard, tegen 1,2950 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 96,97 dollar per vat en die van Brentolie daalde 0,4 procent tot 112,76 dollar per vat.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl